Objectius

L’any 1976 es va celebrar el primer Debat Costa Brava que va posar en relleu els reptes de futur del sector turístic de la Costa Brava. L’any 2004 el Debat Costa Brava va reblar en moltes de les conclusions  prèvies.

Objectius d’un nou Debat l’any 2020

El Debat que es proposa per al 2020: EL TURISME DE LES COMARQUES GIRONINES A DEBAT pretén realitzar una reflexió respecte la posició actual del turisme a les comarques de Girona i el seu futur. I aquesta reflexió no es pot fer sense tenir en ment l’esforç realitzat als debats anteriors i les seves conclusions. Es proposa, doncs, obrir un debat transversal a la societat, multidisciplinar, que generi discussió i permeti escoltar les veus de tots els agents implicats per a poder definir estratègies d’un pla de futur pel sector turístic gironí; que sorgeixi del consens i sigui assumit per als responsables polítics presents a tot el territori. L’any 2020 sembla un bon punt d’inici de la reflexió i les actuacions per a impulsar el sector turístic els propers anys.

L’objectiu final és definir col·lectivament línies de treball clares per al futur i deixar constància del conjunt de propostes i iniciatives, aconseguint alhora un compromís del sector i els polítics per remar tots junts cap a la mateixa direcció.

D’aquesta manera ens fem ben nostra la reflexió del 2004 que diu: “reiterem la nostra convicció que el futur sostenible que desitgem per a la Costa Brava requereix l’articulació d’amplis consensos polítics i socials entorn de la planificació estratègica general i de la planificació territorial que hem proposat” Joan Cals, Revista de Girona, núm. 231, juliol‐agost 2005.

El sector turístic gironí ha demostrat la seva solidesa, fins i tot en temps de crisi econòmica. Ara bé, cal fer un pas més endavant, per compromís amb la societat gironina, el seu territori i el medi ambient. Amb aquesta voluntat neix el Debat 2020: El Turisme a Girona a Debat. Obrim, doncs, el debat a tota la societat gironina.

Inscriu-te ara!

Si vols assistir a qualsevol de les jornades del debat aquest és el lloc on et pots inscriure. Us animem a participar a un debat que de ben segur no us deixarà indiferents.

Contacta